tuin grindMijn oma heeft een heel groot huis met een nog grotere tuin. Ze verteld altijd dat ze daar wilt blijven wonen tot ze dat niet meer kan. Doordat mijn opa overleden is zit ze daar in haar eentje. Mijn opa deed altijd de tuin omdat hij daar zo trots op was maar mijn oma die kon dat fysiek niet aan. Omdat ik zelf ook werk en er niemand was die de grote tuin bij kon houden ben ik opzoek gegaan naar een hovenier in Den Bosch die dit voor mijn oma kon doen.

De oplossing

Voor de rest kan mijn oma gewoon nog het tuin paars bloemenhuishouden doen en ze is hier ook heel goed in. Omdat ze had aangegeven dat ze het wel een goed idee vond dat iemand regelmatig de tuin voor haar heb ik een afspraak gemaakt met een hovenier.

Hoveniersbedrijf Van de Ven had ik op het internet gevonden omdat deze ook speciale mensen heeft voor het onderhoud. Ik wilde weten wat het ongeveer ging kosten maar aan de telefoon kon de hovenier niet precies zeggen wat dit ging kosten en hoe vaak hij zou moeten langskomen. Ik heb hem daarom uitgenodigd zodat hij het zelf kon bekijken.

De hovenier van Hoveniersbedrijf Van de Ven vertelde dat het genoeg was als hij ongeveer een keer in de maand of anderhalve maand langs zou komen. Ik heb mijn oma verteld dat ik de hovenier voor haar ging betalen, omdat ik mij schuldig voelde dat ik dit niet voor haar kon doen omdat ik zo druk ben.